Conferència:Ciència i Ciutadania:El projecte Atrapa el Tigre

Data: Dimarts 17 de juny

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

Ponent: Aitana Oltra Codina

La xerrada està dividida en dues parts. En la primera ens acostarem al concepte de ciència ciutadana i ciència en societat:la ciutadania és part integrant del procés científic (recol·lecció,visualització de dades i resolució de problemes). Ens adonarem del fort component divulgatiu,basat principalment en l’ús d’eines innovadores per fomentar la cultura científica que té acostar la ciència a la societat.

La segona part estarà centrada en el projecte Atrapa el tigre. Un exemple dirigit des del CEAB i amb abast estatal d’aplicació de ciència ciutadana. AtrapaelTigre.com és un sistema ciutadà d’alerta i seguiment del mosquit tigre (Aedes albopictus),espècie invasora que s’està expandint a l’estat. L’objectiu del projecte és constituir una xarxa ciutadana de voluntaris científics,que utilitzin les noves tecnologies per aprendre,subministrar i visualitzar dades de mosquit tigre a la península.

Atrapa el tigre –Aitana Oltra –17/6/14 from aulablanes on Vimeo.

Comments are closed.