Conferència:Algunes pinzellades de les Matemàtiques del segle XXI

Data: Dimarts 20 de Gener

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

Ponent: Dr. David Juher

Veurem alguns dels problemes oberts més importants actualment en Matemàtiques,molts dels quals van estar proposats per David Hilbert al Congrés de Matemàtiques de París de l’any 1900 i que,més d’un segle després,encara no han estat resolts.

Parlarem també de la noció de caos,un nou paradigma que va sorprendre els científics de finals del segle XX i que actualment ja està ben integrat en el corpus matemàtic de la ciència i la tècnica,fins al punt que existeixen (per exemple) aplicacions tecnològiques basades en la teoria del caos.

Finalment veurem funcionar en directe (amb la participació del públic assistent) una d’aquestes aplicacions,el compositor musical automàtic “Peccata Mundi”.

Comments are closed.