Conferència:Epigenètica:Per què no podem clonar un dinosaure?

Data: Dimarts 13 de desembre

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

La seqüenciació del genoma humà va ser una fita en la història de la biologia. La nostra vida es mostrava descodificada. A partir d’aquí no hem parat de saber més sobre la naturalesa del nostre ADN,fins al punt de ser capaços de tallar i enganxar gens per controlar característiques i funcions.

No obstant això,cada vegada estem més segurs que no tot està escrit en els gens. I és que la flexibilitat de les respostes humanes no es redueix als mecanismes heretats genèticament. Cada vegada queda més clar que ha d’haver-hi una regulació més enllà dels gens,una regulació a la qual diem «Epi»:l’epigenètica.

L’ambient,l’aprenentatge,l’alimentació i molts altres factors de la nostra manera de viure modulen la nostra epigenètica,conformant-nos com a individus particulars i modulant les nostres capacitats. I aquesta epigenètica es mostra en ocasions”capritxosa”,dificultant processos com la clonació. Per tant…fins a quin punt estem prop d’aconseguir recrear “Parc Juràssic»?.

Dra. Helena González

Comments are closed.