Conferència:Biologia i Música:els secrets de l’oïda absoluta

Data: Dimarts 4 d’abril

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

Quan Mozart tenia 14 anys,durant un viatge a Roma amb el seu pare,aquest va demanar a la Biblioteca Vaticana la partitura del Miserere,de Gregorio Allegri,que tant sols es cantava a Roma durant la Setmana Santa. Li varen denegar la demanda,doncs la partitura era considerada exclusiva i no se’n permetia la seva difusió. El dia següent,Mozart va dirigir-se a l’església on s’interpretava la peça i,després d’escoltar-la,va tornar a l’hotel on s’allotjava i la va transcriure al complet. Només va necessitar un dia per fer-ne algunes correccions,i a partir d’aquell moment,la peça va deixar de ser secreta.

Quan vaig iniciar els meus estudis musicals als 6 anys poc em pensava que aquests acabarien influint tant,10 anys després,en la meva primera investigació científica. La meva curiositat sobre històries com la d’en Mozart i el descobriment d’un mena de do musical conegut com a “oïda absoluta” van fer néixer un projecte de quasi 5 anys,que em portaria a conèixer els secrets d’aquesta habilitat a través de l’estudi del seu origen biològic. Parlarem de com la ciència ha aconseguit anar donant resposta als secrets de la també anomenada oïda perfecta a través de la genètica i la neurobiologia.

Comments are closed.