Conferència:La ciència i els gossos:com aprenen?

Data: Dimarts 2 d’maig

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

La Mònica Sagrera és una estudiant del doble grau de Veterinària i Ciència de la Producció Animal,participant de la setena edició del Programa Joves i Ciència que,gràcies al seu estudi sobre “Avaluació de l’ús de gossos per a la detecció de l’escarabat morrut”,ha presentat el seu treball a la fira més important de treballs preuniversitaris,la Intel ISEF (International Science Engineering Fair),al Imperial College (Londres),junt amb altres premis i mencions relacionats amb la sostenibilitat i originalitat del projecte.

A la xerrada es parlarà de la domesticació del gos. Un animal que d’origen ha estat un fidel ajudant en les tasques de cacera i control dels ramats,i que ha evolucionat la seva relació amb les humans en base a l’evolució de la seva domesticació i el coneixement d’aspectes claus de la seva conducta. L’exemple de la gossa Popi,entrenada per detectar l’escarabat morrut,un insecte invasor que està afectant greument a les palmeres,servirà per mostrar la vinculació entre la ciència i la sorprenent capacitat olfactiva dels gossos.

Uns animals que estan essent protagonistes de múltiples tasques que estant contribuint en el món de la ciència i en el benestar de les persones.

Comments are closed.