Conferència:Corrents literaris del segle XXI. Herència i conflicte

Data: Dimarts 18 de Març

Hora: 20.00 h

Lloc: Biblioteca comarcal de Blanes

Ponent: Oscar Carreño Montero

Davant dels reiterats anuncis de la mort de la novel·la aquesta sembla més viva que mai.
Però la novel·la d’inicis del segle XXI transita entre la respecte a la tradició heretada i el conflicte de ruptura amb aquesta,entre el repte de mantenir vells lectors i la fita d’aconseguir-ne de nous,adaptant-se els nous hàbits de lectura d’aquest lector líquid del nostre temps.
La sessió pretén reflexionar sobre alguns dels debats més punyents que s’enceten al voltant de la novel·la actual:modernitat vs postmodernitat;l’auge de la novel·la de gènere,la globalització referencial (espai i suports) mitjançant la qual els novel·listes escriuen les seves obres,la defunció de les literatures nacionals,el gregarisme lector i el consum literari…

Una sessió que,com tota bona novel·la,estarà més interessada a llençar preguntes que no pas a respondre-les.

Comments are closed.