Àgora Jove

Us presentem la proposta d’Àgora Jove. Un projecte que té l’ambició,des d’un tarannà filosòfic,desenvolupar una consciència crítica en els nostres joves i traduir-la en capacitat d’experiència transformadora del nostre entorn.

La proposta d’Àgora Jove passa per una forta confiança en els joves i en les capacitats i els recursos del propi pensament crític com a company en el procés de formació moral. Entre els recursos que pot oferir el pensament crític en destaca la discussió deliberativa. Destaquem l’originalitat i el punt revolucionari que tindria el fet de portar un saber,com el filosòfic,a la biblioteca comarcal. De fet,les sessions de pensament crític esdevindrien llocs de reflexió i treball ètic,en les quals introduiríem,convençuts,temes nous i de certa actualitat i que sense cap dubte despertessin l’interès dels joves. Un espai destinat a abordar qüestions crucials,com les que tenen a veure amb la dimensió de l’esfera humana.

Les sessions seran cada quinze dies i duraran una hora i mitja. La Cristina Fernández i en Jordi Gaitan llicenciats en humanitats i  filosofia seran els encarregats de facilitar les reflexions i acompanyar als participants. Estigueu atens al nostre Facebook o escriviu-nos a blog@aulablanes.cat per a més informació i per saber les dates concretes.

Qualsevol jove de més de 15 anys amb ganes de pensar,valorar i fer és cridat a venir i a ajudar a construir aquest projecte que iniciem.

La inscripció és gratuïta i oberta.

L’espai de la biblioteca jove a la planta baixa de la biblioteca de Blanes ens servirà per a trobar-nos i transformar les coses.