Estatuts Aula d'Extensió Universitària de Blanes

ASSOCIACIÓ AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA  BLANES PER A LA GENT GRAN

 

ESTATUTS SOCIALS

 

CAPÍTOL I: DENOMINACIÓ

Article 1, Denominació

Amb la denominació ASSOCIACIÓ AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA BLANES PER A LA GENT GRAN regula les seves activitats d’acord amb el que estableix la Llei 2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació, i dels seus estatuts i de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de  dades personals i de garantia dels drets digitals.. S’hi apleguen les persones que tenen interès a aprendre, cultivar i difondre la cultura.

Article 2

La durada de l’Associació es indefinida.

El català es la llengua vehicular de l’associació.

 

CAPÍTOL II: FINS, ACTIVITATS I DOMICILI

Article 3, Fins i Activitats
  1. Els fins de l’Associació son:
    1. Contribuir a millorar la qualitat de vida de la gent gran, mitjançant l’accés a la cultura dins l’àmbit L’entitat no té fins lucratius.
    2. L’Associació té personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d’obrar i disposar dels seus béns i cabals i dels fins que es proposa. L’Associació es declara no partidista i aconfessional. 
  2. Per aconseguir les seves finalitats, l’Associació realitza les activitats següents:
    1. Agrupar en programes preferentment trimestrals i per cursos les activitats que es volen desenvolupar.
    2. Cercar la col·laboració de les universitats, mitjançant les seves biblioteques, seminaris i programes d’investigació, en contacte directe amb els catedràtics i professors.
    3. Promoure taules rodones, escola activa, sessions de cine fòrum, audiovisuals, activitats musicals, accés a les noves tecnologies, idiomes moderns, sortides culturals i afers de voluntariat social.
    4. Queda exclòs tot ànim de els eventuals resultats econòmics obtinguts es destinaran  exclusivament a l’acompliment de les finalitats d’interès general establertes en aquests estatuts. En cap cas es poden repartir els béns de l’associació entre els associats ni ser cedits gratuïtament a persones físiques o jurídiques amb interès lucratiu.
Artcicle 4, Domicili
  1. El domicili de l’Associació s’estableix a Blanes, i es troba al carrer Roig i Jalpí, número 16.
  2. Les funcions d’aquesta Associació s’exerceixen majoritàriament a Catalunya.

 

CAPÍTOL III: MEMBRES DE L’ASSOCIACIÓ

Article 5, Per ser associat

Poden formar part de l’Associació totes les persones físiques majors de 55 anys que, de manera lliure i voluntària, tinguin interès en les seves finalitats, i tinguin capacitat per obrar.

La sol·licitud d’ingrés ha de ser acordada per la Junta Directiva.

Per integrar-se a l’Associació caldrà emplenar la butlleta d’inscripció, lliurar-la a Secretaria juntament amb una fotografia de mida carnet i pagar la quota establerta. La Junta Directiva prendrà una decisió sobre la petició en la primera reunió que tingui lloc i la comunicarà a l’Assemblea General més immediata. Aprovada aquesta sol·licitud per la Junta Directiva, es lliurarà a la persona interessada el carnet de soci/sòcia que l’acredita.

Article 6, Drets dels associats

Els drets que corresponen als membres de l’Associació són els següents:

  1. Dret de participació: Els associats tenen el dret de participar en l’activitat de l’Associació i , en particular, de:
    1. Assistir a les Assemblees Generals i intervenir-hi, exercint-hi el dret de veu i vot.
    2. Elegir els membres de l’òrgan de govern i ésser elegibles, d’acord amb els estatuts, per formar-ne part.
    3. Intervenir en el govern i les gestions, com també en els serveis i activitats de l’Associació d’acord amb les normes legals i estatutàries.
    4. Exposar a l’Assemblea i a la Junta Directiva tot el que considerin que pugui contribuir a fer més plena la vida de l’Associació i més eficaç la realització dels objectius socials bàsics.
    5. Impugnar els  acords  de  l’Assemblea  General  i  de  l’òrgan  de  govern  i proposar l’exercici de l’acció de responsabilitat contra membres de l’òrgan de govern.
  1. Dret d’informació: Els associats tenen el dret d’ésser informats de la marxa de l’Associació i, en particular, el dret de:
    1. Ésser informats de la identitat dels altres associats, del nombre d’altes i baixes i de l’estat de comptes, i per aquest últim poden consultar els llibres de l’Associació.
    2. Ésser informats per l’òrgan de govern, un cop convocada l’Assemblea i amb antelació suficient, dels assumptes que s’hi hagin de tractar, i rebre’n informació verbal durant la reunió.
    3. Obtenir un exemplar dels estatuts vigents i dels reglaments de règim intern.
  1. Dret a rebre serveis: Els associats tenen dret a rebre els serveis que l’Associació ofereix en compliment de les seves finalitats o amb caràcter accessori, d’acord amb el que estableixen els estatuts i hagin acordat els òrgans competents, en especial:
    1. Sol·licitar i obtenir explicacions sobre l’administració i gestió de la Junta Directiva o dels mandataris de l’Associació.
    2. Rebre informació sobre les activitats de l’Associació.
    3. Fer ús dels serveis comuns que estableixi l’Associació o que estiguin a disposició d’aquesta.
    4. Formar part dels grups de treball.
    5. Posseir un exemplar d’aquests estatuts vigents i dels reglaments de règim intern.
    6. Ésser escoltat, prèviament a l’adopció de mesures disciplinàries.
Article 7, Deures dels associats

Els associats tenen els deures següents:

  1. Comprometre’s amb les finalitats de l’Associació i participar activament per assolir-les.
  2. Complir els acords de l’Assemblea General i les normes que assenyali la Junta Directiva per dur a terme aquests acords.
  3. Satisfer puntualment les quotes que es puguin establir.
  4. Comportar-se amb consideració amb els altres socis i amb l’Associació.
  5. No manifestar-se públicament en termes que impliquin desprestigi social per a l’entitat o per les seves activitats.
Article 8, Causa de la baixa

La causa de baixa d’una persona associada pot ser voluntària o forçosa.

  1. La baixa voluntària serà quan ho decideixi la persona interessada i ho comuniqui a la Junta Directiva, mitjançant una carta adreçada al seu president.
  2. La baixa forçosa serà per aplicació del règim. En aquest cas el soci té dret a ser escoltat per part de la Junta Directiva i per l’Assemblea General, si així ho sol·licita.
  3. Per falta de pagament de les quotes fixades.
  4. Per defunció de la persona associada.
Article 9, Règim disciplinari

La Junta Directiva pot sancionar les infraccions comeses pels socis i sòcies.

Aquestes infraccions es poden qualificar de lleus, greus i molt greus, i les sancions corresponents poden anar des d’una amonestació fins a l’expulsió de l’Associació, segons el que estableixi el reglament intern.

El procediment sancionador s’inicia d’ofici o bé com a conseqüència d’una denúncia o comunicació. En el termini de 10 dies, la Junta Directiva nomena un instructor, que tramita l’expedient sancionador i proposa la resolució en el termini de 15 dies, amb audiència prèvia del presumpte La resolució final, que ha de ser motivada i aprovada per dues terceres parts dels membres de la Junta Directiva, l’adopta aquest òrgan de govern també dins d’un termini de 15 dies.

Contra les sancions per faltes greus i molt greus acordades per la Junta Directiva, les persones interessades hi poden recórrer, si el reglament intern estableix el procediment per fer-ho, davant la primera Assemblea General que tingui lloc.

L’aplicació del règim disciplinari es farà d’acord amb l’article 323-7 de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, i es desenvoluparà en el reglament de règim intern la tipificació de les faltes i sancions corresponents.

 

CAPÍTOL IV: L’ASSEMBLEA GENERAL

Article 10, Definició

L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de l’Associació i els seus membres en formen part per dret propi i irrenunciable en igualtat absoluta.

Els membres de l’Associació, reunits en Assemblea General legalment constituïda, decidiran per majoria els assumptes propis de la competència de l’Assemblea.

Tots els membres quedaran subjectes als acords de l’Assemblea General, inclosos els absents, els qui en discrepen i els presents que s’han abstingut de votar.

Article 11, Facultats
  1. Aprovar, si escau, la gestió de l’òrgan de govern, el pressupost i els comptes anuals.
  2. Elegir i separar els membres de l’òrgan de govern i controlar-ne l’activitat.
  3. Modificar els estatuts.
  4. Acordar la forma i l’import de les contribucions al finançament de l’Associació o al pagament de les seves despeses, incloses les aportacions al patrimoni de l’Associació.
  5. Acordar la transformació, la fusió, l’escissió o la dissolució de l’Associació.
  6. Acordar l’ingrés i la baixa a federacions.
  7. Sol·licitar la declaració d’utilitat pública.
  8. Aprovar el reglament de règim intern i les seves.
  9. Conèixer les sol·licituds presentades per ésser soci o sòcia, i també les altes i baixes d’associats i associades per una raó diferent de la separació defin.
  10. Ratificar, si escau, la baixa disciplinària dels associats i les altres sancions imposades per la Junta Directiva per faltes molt.
  11. Resoldre sobre les qüestions que no estiguin expressament atribuïdes a cap altre òrgan de l’Associació.

La relació de les facultats que es fa en aquest article té un caràcter merament enunciatiu i no limita la sobirania de l Assemblea General.

Article 12, Reunions
  1. L’Assemblea General es reunirà en sessió ordinària, com a mínim un cop l’any, per aprovar, si escau, la gestió de òrgan de govern, el pressupost i els comptes anuals, dins del primer semestre de l’any anual.
  2. L’Assemblea General es reunirà amb caràcter extraordinari sempre que calgui, a requeriment de la Junta Directiva o bé quan ho sol·liciti un nombre de membres de l’Associació que representi un 10% de la En aquest cas s’ha de reunir en un termini de 30 dies a partir de la sol·licitud.
Article 13, Convocatòria
  1. L’Assemblea és convocada per l’òrgan de govern mitjançant una convocatòria que ha de contenir , com a mínim, l’ordre del dia, el lloc, la data i l’hora de reunió.
  2. La convocatòria de les Assemblees Generals, tant ordinàries com extraordinàries, s’han de comunicar 15 dies abans de la data de la reunió, mitjançant un escrit adreçat al domicili postal, a l’adreça de correu electrònic o a altres mitjans telemàtics de comunicació que constin identificats en la relació actualitzada dels socis i sòcies de l’Aula.
  1. Les reunions es poden dur a terme per mitjà de videoconferència o d’altres mitjans de comunicació, sempre que quedi garantida la identificació dels assistents, la continuïtat de la comunicació, la possibilitat d’intervenir en la deliberació i l’emissió de En aquest cas, s’entén que la reunió se celebra on és la persona que la presideix.
Article 14, Ordre del dia
  1. Un nombre de socis que representi un 10 % dels vots de l’Associació pot sollicitar a l’òrgan de govern la inclusió d’un o més assumptes en l’ordre del dia de l’Assemblea General. Si aquesta ja ha estat convocada, la sol·licitud s’ha de formular en el primer terç del període comprès entre la recepció de la convocatòria i la data prevista per la reunió, per tal que es pugui informar tots els associats de l’ampliació de l’ordre del dia.
  2. L’Assemblea General no pot adoptar acords sobre assumptes que no constin en l’ordre del dia, llevat que s’hagi constituït amb caràcter universal o que els acords es refereixin a la convocatòria d’una nova Assemblea General.
  3. Si en l’Assemblea General es pretén tractar l’exercici de l’acció de responsabilitat contra membres de l’òrgan de govern o la separació d’aquests de llurs càrrecs, s’ha de convocar en el mateix acte una sessió extraordinària de l’Assemblea General amb aquest punt com a únic punt de l’ordre del dia.
Article 15, Constitució de l’Assemblea General
  1. L’Assemblea General quedarà constituïda vàlidament amb una única convocatòria sigui quin sigui el nombre d’associats presents o representats.
  2. Les reunions de l’Assemblea General les presidirà el president de l’Associació. Si es troba absent, el substituirà, successivament, el vicepresident o el vocal de més edat de la Junta Directiva. Actuarà com a secretari aquell que ho sigui de la Junta.
  3. El secretari/a redactarà l’acta de cada reunió amb un extracte de les deliberacions, el text dels acords que s’hagin adoptat i el resultat numèric de les votacions.
  4. Al començament de cada reunió de l’Assemblea General, es llegirà l’acta de la sessió anterior perquè s’aprovi o s’esmeni. Cincs dies abans, l’acta i tota l’altra documentació hauran d’ésser al local social a disposició dels socis/es.
Article 16, Dret de vot i adopció d’acords
  1. En les reunions de l’Assemblea General, correspon un vot a cada membre de l’Associació. Es pot establir la suspensió temporal d’aquest dret per incompliment d’obligacions econòmiques.
  2. Els acords es prendran per majoria simple de vots.
    1. Caldrà un nombre de vots equivalent a dues terceres parts dels assistents, per adoptar acords sobre:
    2. La separació de membres i nomenaments de la Junta Directiva.
    3. La modificació dels estatuts.
    4. La dissolució de l’Associació.
  3. La constitució d’una federació d’associacions similars o la integració en una de ja existent
  4. L’elecció dels membres de l’òrgan de govern només requereix el vot favorable de la majoria de socis presents o Si hi ha més d’una candidatura, surt elegida la que obté un major nombre de vots.
  5. Cada soci/sòcia només podrà ostentar la representació d’un altre soci/sòcia.
  6. L’Assemblea General, si es qüestiona el dret de vot d’algun associat per raó d’un possible conflicte  d’interessos  amb  l’Associació,  ha  de  decidir  sobre  aquesta qüestió en votació separada i, si escau, secreta.
  7. La votació per a l’adopció d’acords ha d’ésser secreta si ho sol·licita almenys el 10% dels associats presents o representats en la reunió.
  8. Es poden adoptar acords sense reunió de manera excepcional- a instàncies del President/a de l’Associació, de dos terços dels membres de la Junta Directiva o d’un 20% dels associats- mitjançant l’emissió del vot per correspondència postal, comunicació telemàtica o qualsevol altre mitjà, sempre que quedin garantits els drets d’informació i de vot, que quedi constància de la recepció del vot i que se’n garanteixi l’autenticitat. S’entén que l’acord s’adopta al lloc del domicili de la persona jurídica i en la data de recepció del darrer dels vots vàlidament emesos.

 

CAPÍTOL V: ÒRGAN DE GOVERN

Article 17, Atribucions, Composició, Requisit per a ésser membre i Elecció
  1. L’òrgan de govern és la Junta Directiva, té caràcter col·legiat, està facultada amb caràcter general per fer els actes necessaris per complir les finalitats de l’Associació, llevat dels que, d’acord amb la llei o els estatuts, hagin d’ésser acordats per l’Assemblea
  2. La Junta Directiva estarà formada per:
    • El president/a
    • El vicepresident/a
    • El secretari/secretària
    • El tresorer/a
    • Els vocals que calgui , segons el desenvolupament de l’Associació, amb un mínim de tres.
  1. L’elecció dels membres de la Junta Directiva es farà per votació de l’Assemblea General.
  2. Les candidatures als càrrecs seran obertes, qualsevol membre de l’Associació s’hi podrà presentar si fa un any, com a mínim, que és soci de  l’Aula. Les candidatures seran per a càrrecs concrets i resultarà elegit el soci que obtingui més vots per a cada càrrec. Fins a vuit dies abans de la data de l’Assemblea General es podran presentar candidatures a la Secretaria de l’Associació.
  3. L’exercici del càrrec és gratuït.
Article 18, Exercici de les funcions de govern
  1. Els membres de la Junta Directiva han d’exercir llurs funcions amb diligència d’acord amb la llei i els estatuts, i servir el càrrec amb lleialtat a l’Associació, actuant sempre en benefici d’aquesta.
  2. Els membres de la Junta Directiva exerciran el càrrec durant períodes de dos anys renovables, No es podrà exercir cap càrrec de Junta més de 6 anys Per tornar a ser membre de la Junta haurà d’haver transcorregut almenys una legislatura.
  3. El cessament del càrrec abans d’extingir-se el termini reglamentari podrà esdevenir-se per:
    1. Dimissió voluntària.
    2. Malaltia que incapaciti per exercir el càrrec.
    3. Baixa com a membre de l’Associació.
  1.  

En qualsevol dels casos, el cessament es notificarà per escrit a la Secretaria de l’Associació.

  1. Les vacants que es produeixin en la Junta Directiva es cobriran en la primera Assemblea General que es faci. No obstant això, la Junta Directiva podrà comptar, provisionalment, i fins a la pròxima Assemblea General, amb un membre de l’Associació per al càrrec vacant.
Article 19, Facultats de la Junta Directiva i deures d’elaboració dels comptes i de transparència

La Junta Directiva posseeix les facultats següents:

  1. Ostentar i exercitar la representació de l’Associació i portar a terme la direcció i administració de la manera més amplia que reconegui la llei i complir, d’aquesta manera, les decisions preses per l’Assemblea General i, d’acord amb les normes, les instruccions i les directrius generals que l’Assemblea General decideixi.
  2. Prendre els acords que calgui en relació amb la compareixença davant dels organismes públics i per exercir tot tipus d’accions legals i interposar els recursos pertinents.
  3. Proposar a l’Assemblea General la defensa dels interessos de l’Associació.
  4. Proposar a l’Assemblea General l’establiment de les quotes que els membres de l’Associació hauran de convocar les Assembles Generals i vetllar perquè es compleixin els acords que s’adoptin.
  5. Elaborar la memòria anual d’activitats i sotmetre-la a l’aprovació de l’Assemblea General.
  6. Contractar els empleats que pugui tenir l’Associació.
  7. Estar al corrent de la comptabilitat.
  8. Establir grups de treball per aconseguir, de la manera més eficaç, els fins de l’Associació i autoritzar els actes que aquests grups projectin realitzar.
  9. Elegir els responsables de cada grup de treball que, al mateix temps, podran ser vocals de la Junta Directiva.
  10. Portar a terme les gestions necessàries davant d’organismes públics, entitats i altres persones per aconseguir:
    • Subvencions i altres ajuts.
    • L’ús de locals o edificis que puguin arribar a ser un lloc de convivència i comunicació.
  11. Obrir comptes corrents o llibretes d’estalvi a qualsevol establiment de crèdit i disposar dels fons que hi hagi en aquets dipòsits. La disposició de fons es determina en l’article 33.
  12. Resoldre provisionalment qualsevol cas imprevist en aquests estatuts i donar- ne compte en la primera Assemblea
  13. Presentar el balanç i l’estat de comptes de cada exercici a l’Assemblea General perquè els aprovi i confeccionar els pressupostos de l’exercici següent, d’acord amb l’article 322-15 de la Llei, referent a Deures d’elaboració dels comptes i transparència.
Article 20, Reunions
  1. La Junta Directiva, convocada prèviament pel president o per la persona que el substitueixi, es reunirà en sessió ordinària amb la periodicitat que els seus membres decideixen però que, en tot cas, no podrà ser superior a dos mesos.
  2. Es reuniran en sessió extraordinària quan la convoquin, amb aquest caràcter, el president o, si ho sol·liciten, un terç de les persones que la formen.
  3. Les reunions es poden dur a terme per mitjà de videoconferència o d’altres mitjans de comunicació, sempre que quedi garantida la identificació dels assistents, la continuïtat de la comunicació, la possibilitat d’intervenir en la deliberació i l’emissió de vot. En aquest cas, s’entén que la reunió se celebra on és la persona que la presideix.
Article 21, Constitució de la Junta Directiva
  1. La Junta Directiva quedarà constituïda, de manera vàlida, amb convocatòria prèvia i un quòrum de la meitat més un.
  2. Els membres de la Junta Directiva estan obligats a assistir a totes les reunions que es convoquin, però podran excusar l’assistència per causes justificades, delegant en aquest cas la seva representació a qualsevol membre de la Junta. En qualsevol cas, serà necessària l’assistència del president o del secretari o de les persones que els substitueixin.
  3. La Junta Directiva prendrà els acords per majoria simple de vots dels assistents; en cas d’empat el president tindrà vot de qualitat.
  4. Es poden adoptar acords sense reunió, de manera excepcional- a instancies del president de l’Associació o de dos terços dels membres de la Junta Directiva- mitjançant l’emissió del vot per correspondència postal, comunicació telemàtica o qualsevol altre mitjà, sempre que quedin garantits els drets d’informació i de vot, que quedi constància de la recepció del vot i que se’n garanteixi l’autenticitat. S’entén que l’acord s’adopta al lloc del domicili de la persona jurídica i en la data de recepció del darrer dels vots vàlidament emesos.
Article 22, Delegació de Facultats
  1. La Junta Directiva podrà delegar alguna de les seves facultats en una o diverses comissions o grups de treball, si compta per fer-ho amb el vot favorable de dos terços dels seus membres.
  2. També podrà nomenar, amb el mateix quòrum, un o diversos mandataris per exercir la funció que la Junta els confiï amb les facultats que cregui oportú conferir-los en cada cas.
Article 23, Acords de la Junta Directiva

Els acords de la Junta Directiva es faran constar en el llibre d’actes. En iniciar-se cada reunió de la Junta Directiva, es llegirà l’acta de la sessió anterior perquè s’aprovi o es rectifiqui, si escau.

 

CAPÍTOL VI: EL PRESIDENT/A I ELVICEPRESIDENT/A DE L’ASSOCIACIÓ

Article 24, Facultats del president/a
  1. El president/a de l’Associació també serà president/a de la Junta Directiva
  2. Son pròpies del president/a les funcions següents:
    1. La direcció  i  representació  legal  de  l’Associació  per  delegació  de l’Assemblea General i la Junta Directiva.
    2. La presidència dels debats, tant de l’Assemblea General com de la Junta Directiva.
    3. Emetre un vot de qualitat decisori en els casos d’empat.
    4. Establir la convocatòria de les reunions de l’Assemblea General i la Junta Directiva.
    5. Subscriure les  actes  i  els  certificats  confeccionats  pel  secretari/a  de l’Associació.
    6. Vetllar pel compliment de la totalitat d’aquests estatuts.
    7. Les atribucions restants pròpies del càrrec i les que li delegui l’Assemblea General i la Junta Directiva.
  1. Substituirà el president/a, en cas d’absència o malaltia, el vicepresident/a o el membre de més antiguitat en el càrrec, o el de més edat de la Junta i per ordre correlatiu.
  2. El president/a podrà ser assistit, quan ho cregui convenient, per una comissió assessora que ell o qui el substitueix legalment designarà, i amb el coneixement i aprovació de la Junta Directiva. Els criteris d’aquesta comissió no seran vinculants per a la presidència ni per a la Junta La seva composició, convocatòria i forma d’actuació seran decidits per la Junta Directiva a proposta del president/a.
Article 25, Facultats del vicepresident/a

Correspon al vicepresident/a:

  1. La presidència accidental, quan es cregui necessària, per absència del president/a. Quan no puguin ser presents ni el president/a ni el vicepresident/a, assumirà aquest càrrec el tresorer/a i, a falta d’aquest, el membre de més edat, a excepció del secretari/a.
  2. Realitzar les tasques de moderador en les assemblees, tant ordinàries com extraordinàries.

 

CAPÍTOL VII : EL TRESORER/A I EL SECRETARI/A

Article 26, Funcions del tresorer/a

El tresorer/a tindrà com a funció la custodia i el control dels recursos de l’Associació, com també l’elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes, a fi de sotmetre’ls a la Junta Directiva.

  1. Portarà un llibre de caixa.
  2. Signarà els rebuts de quotes i altres documents de tresoreria.
  3. Pagarà les factures aprovades per la Junta Directiva, les quals hauran d’ésser visades prèviament pel president, mitjançant xecs bancaris o transferències. Es procurarà no fer cap pagament en efectiu, per tal que quedi constància dels moviments.
  4. Els cobraments realitzats en efectiu s’ingressaran en els comptes de dipòsits oberts en establiments de crèdit o d’estalvi, per deixar constància de tots els moviments.
  5. Tindrà els comptes i els seus justificants a disposició dels censors de comptes.

La disposició dels fons, dipositats en entitats de crèdit o d’estalvi, es determina en l’article 33.

Article 27, Funcions del secretari/a
  1. El secretari/a ha de custodiar la documentació de l’Associació.
  2. Aixecar, redactar i signar les actes de les Assemblees Generals i de les reunions de la Junta Directiva.
  3. Actuant com a secretari/a  d’aquestes  funcions,  redactar  i  autoritzar   les certificacions que calgui lliurar.
  1. Portar el llibre de registre de socis/es.
  2. Es podrà crear el càrrec de secretari/a d’actes, sense dret a vot, per donar fe, d’acord amb el secretari/a de la Junta Directiva, de tot allò que es digui a les Assemblees ordinària i extraordinària, com també a les reunions de la Junta Directiva.

 

CAPÍTOL VIII: COMISSIONS O GRUPS DE TREBALL

Article 28

La creació i constitució d’una comissió o grup de treball es podran fer per iniciativa de la mateixa Junta o per petició d’un grup d’associats.

  1. Quan es formi per iniciativa de la mateixa Junta, aquesta determinarà la finalitat i les activitats que s’hauran de realitzar i constituirà directament grups de treball sempre que compti amb el suport d’un mínim de dos socis/es.
  2. Quan sigui proposada per un grup de socis/es aquests hauran de presentar a la Junta Directiva una proposta en la qual haurà de constar clarament els fins que es volen aconseguir i les activitats per La Junta ho aprovarà per majoria simple i constituirà grups de treball responsables del grup de treball.

L’economia de les comissions o grups de treball quedarà subjecta a la tresoreria de la Junta Directiva.

La Junta Directiva es preocuparà del bon funcionament dels grups de treball i un cop al mes es reunirà amb els responsables de cadascún d’ells per establir una bona coordinació.

 

CAPÍTOL IX: RÈGIM ECONÒMIC DE l’ASSOCIACIÓ

Article 29, Patrimoni

Atesa la seva naturalesa, aquesta associació no té patrimoni.

Article 30, Recursos econòmics

Els recursos econòmics de l’Associació es nodriran de:

  1. Les quotes que fixi l’Assemblea General per als seus membres.
  2. Les subvencions oficials o particulars.
  3. Donacions, herències o llegats.
  4. Les rendes produïdes pels apartats anteriors o bé d’altres ingressos que es puguin
  5. La totalitat dels beneficis, producte de les activitats que dugui a terme l’entitat, es destinarà íntegrament als fins previstos en l’article 3 dels estatuts.
Article 31, Quotes

Tots els membres de l’Associació tenen l’obligació de sostenir-la econòmicament mitjançant quotes o derrames de la manera i en proporció determinada per l’Assemblea General i a proposta de la Junta Directiva.

L’Assemblea General podrà establir quotes d’ingrés, quotes periòdiques mensuals, trimestrals o anuals, segons el que disposi la Junta Directiva. També quotes extraordinàries.

Article 32, Exercici econòmic

L’exercici econòmic coincidirà amb l’any natural i quedarà tancat el 31 de desembre. Article 33, Disponibilitat dels comptes corrents o d’estalvi

  1. En els comptes corrents o llibretes d’estalvi oberts en establiments de crèdit o d’estalvi, hi figuraran les signatures del president/a, del tresorer/a, del secretari/a i del vicepresident/a o d’un vocal.
  2. Per poder disposar dels seus fons, n’hi haurà prou amb dues signatures, de les quals una haurà de ser necessàriament del tresorer o del tesorer o del president.

 

CAPÍTOL X: INSPECCIONS I SANCIONS

Article 34

La inspecció del compliment o la interpretació d’aquests estatuts corresponen a l’Assemblea General, d’acord amb el quòrum que estableix el paràgraf 3 de l’article 16.

Article 35

La Junta Directiva vetllarà perquè es compleixin les normes que contenen aquests estatuts, d’acord amb el dictamen de l’Assemblea General.

 

CAPÍTOL XI: MODIFICACIONS ESTRUCTURALS I DISSOLUCIÓ

Article 36, Modificació d’estatuts
  1. Per acordar una modificació dels estatuts, la convocatòria de l’Assemblea General ha d’expressar amb claredat els articles que es vol modificar, afegir o suprimir.
  1. L’acord de modificació dels estatuts s’ha d’inscriure en el Registre d’Associacions. La sol·licitud d’inscripció s’ha d’acompanyar amb el certificat dels nous articles aprovats i la versió actualitzada dels estatuts.
Article 37, Dissolució

L’Associació podrà ser dissolta si ho acorda així l’Assemblea General convocada expressament per a aquest fi amb caràcter extraordinari.

Article 38, Procediment de dissolució i Destinació dels bens sobrants

  1. Un cop acordada la dissolució, l’Assemblea General prendrà les mesures oportunes, tant pel que fa a la destinació que es doni als bens i drets de l’Associació com a la finalitat, extinció i liquidació de qualsevol operació pendent.
  2. L’Assemblea General està facultada per elegir una comissió liquidadora, s’hi ho creu necessari.
  3. Els membres de l’Associació estan exempts de responsabilitats La seva responsabilitat quedarà limitada a complir les obligacions que ells mateixos hagin contret voluntàriament.
  1. El romanent net que resulti de la liquidació es lliurarà directament a l’entitat pública o  privada  que,  en  l’àmbit  territorial  d’actuació  de  l’Associació,  s’hagi caracteritzat més en la seva obra a favor de la gent gran, d’acord amb l’article 324- 6 de la Llei 4/2008, de 24 d’abril.
  1. Les funcions de liquidació i execució dels acords a què fan referencia els números anteriors d’aquest mateix article seran competència de la Junta Directiva, si l’Assemblea General no ha conferit aquesta missió a una comissió liquidadora especialment designada.

 

DISPOSICIONS FINALS

Article 39

Totes les qüestions no establertes en aquests estatuts es regiran pel dret supletori, segons el que disposi la legislació vigent sobre associacions.

Article 40

Per a tots aquells conflictes que es produeixin entre algun soci i l’Associació o en aquells aspectes conflictius relatius a l’aplicació d’aquests estatuts i del reglament de règim intern, si n’hi hagués, serà preceptiu l’arbitratge o mediació.

A Blanes, als quinze dies del mes d’agost de l’any dos mil vint-i-quatre.